Volg de tips op en geniet, zodra de zon zich in het voorjaar weer laat zien, van zorgeloze vakanties! Elk jaar moet er van alles gebeuren om je caravan of camper klaar te maken voor de winterstalling. Met deze vijf  tips hoef je je in de winter geen zorgen meer te maken over je toilet en koelkast.

TOILETTIP 1: GROTE SCHOONMAAK
Een van de belangrijkste dingen die je moet doen, is ervoor zorgen dat je camper fris en schoon de winterstalling in gaat.

 

TOILETTIP 2: LAAT GEEN WATER ACHTER IN DE TANKS
Zorg dat er geen water meer in je camper zit als je hem naar de stalling brengt. Niet in de schoonwatertank, de grijswatertank en ook niet in de vuilwatertank/afvaltank.
Heb je een toilet met een eigen spoelwatertank? Spoel die dan goed uit, zodat alle aanslag wordt verwijderd. Maak hem daarna helemaal leeg voordat je je camper in de stalling zet.

 

 

 

 

TOILETTIP 3: VENTILEER
We raden je aan om de afsluitschuif open te laten staan tijdens de winterstalling ter voorkoming van schade aan de schuif, en om de dop van de schenktuit los te draaien zodat de afvaltank kan ventileren. Door de afsluitschuif open te laten staan, voorkom je dat de toiletafdichting uitdroogt.

 

TOILETTIP 4: ONDERHOUD VAN DE RUBBERS
Spuit de afdichting en afsluitschuiven van de afvaltank regelmatig, ook voordat je je camper in de winterstalling zet.

 

KOELKASTTIP 5: MAAK DE KOELKAST WINTERKLAAR
We raden je aan de deur van de koelkast en van het vriesvakje open te laten staan in de winterstalling, zodat nare geurtjes en schimmelvorming worden voorkomen. Externe deuren zijn voorzien van een slot voor in de winterstalling.
Bron: thetford