Het was ergens in augustus van het jaar onzes Heren 2015. We hadden eind juni al besloten om juli en augustus in Nederland te blijven in plaats van naar het buitenland te gaan, ook om het wat minder warm te hebben.
Zo kwamen wij wat zwervend door het land terecht op de camperplaats vlak bij het dierenpark in Emmen, de haven van Urk en een paar daagjes aan de haven van Enkhuizen. Vervolgens gingen we richting Friesland, naar de gastvrije plek van vrienden in Boelenslaan, waarna we koers zetten voor een eerste bezoekje aan onze gezellige medeleden, de eigenaren van Camping De Blikvaart in St. Annaparochie. Het weer werd er ondertussen niet beter op, het was nat en soms best wel grimmig, typisch Nederlands weer.

Tot onze verbazing waren we niet de enige CCN’ers die De Blikvaart bezochten want ook Willem en Kora hadden deze plek uitgezocht ter voorbereiding op hun reis naar Polen later die week. Dat werd natuurlijk nog bar gezellig daar aan de oever van dat mooie Elfsteden-slootje!
Na weer een nacht regen bleek ons vertrek de volgende morgen niet mee te zitten, we zaten vast in het gras, maar met onze hydraulische hulp, wat flinke balken en vereende krachten lukte het zonder verdere problemen en met de minste schade aan het gras, van deze fraaie plek weg te komen. Marijke was ondertussen flink aan het vissen geslagen en diverse karpers lagen ademhappend al klaar aan de slootkant, nou ja…. in gedachten dan.

We kozen nu voor de route Afsluitdijk – Den Oever, dan richting Den Helder om op Texel wat te gaan fietsen en daarna via de kustlijn zuidelijk richting Hoek van Holland, maar het liep allemaal anders.Eenmaal door het drukke Den Helder veroverden we een plekje met stroom op de camperplaats Willemsoord, vlak bij de pont. Het weer knapte zienderogen op de volgende dag en toen we hoorden dat de overtocht slechts 35 euro zou kosten voor onze 7.5 meter lengte wilden we toch Texel met de camper eens gaan proberen.
Dus reden we de boot op en hoe dichter we Texel naderden, hoe beter het weer werd. Goede raad was duur. Waarheen nu? Eerst maar eens naar De Koog, een grote parkeerplaats bood ons royaal ruimte om dit dorp na jaren weer eens te zien, de proviand wat aan te vullen en bier en ijs in te nemen op een heerlijk terrasje.
Ieder die Texel een beetje kent weet dat de camperplekken op het eiland dun gezaaid zijn, het lijkt Zeeland wel. We hadden ergens gelezen dat op De Krim, het noordelijkste deel van Texel rond Cocksdorp, wat mogelijkheden zouden zijn. Dus reden we 20 kilometer verder, niet vermoedend dat we in dit noordelijkste deel op het vakantiepark De Krim terecht zouden komen.
Je kunt verder alleen terecht op de camping bij de vuurtoren, dat vonden we helemaal niks, want als we ergens een hekel aan hebben dan is het staan op vakantie- of andere parken en georganiseerde campings. We voelen ons heel snel in onze vrijheid beknot, maar ja, je moet wat met volop vakantiegangers om je heen en alles overvol. Goede raad was duur, dus toch maar even kijken! Voor de slagboom van het park De Krim bleken 10 camperplaatsen te zijn aangelegd welke uiteraard allen bezet waren, meestal door Italianen.Het was inmiddels rond 17.00 uur, het werd dus tijd om een plekje te vinden. De camperplaatsen-app bood ook geen oplossing, dus we moesten toch echt proberen hier een plekje te vinden. We gingen naar de receptie waar een stuk of vijf jongedames en -heren druk doende waren.
Een camperplek meneer? Sorry, de camperplekken zijn allen bezet voor vandaag, op het park zijn nog wat mogelijkheden, maar dat is dan 54 euro per nacht. Pardon? U bedoelt per week zeker? Nee nee, per nacht meneer.
Belachelijk natuurlijk, was mijn reactie, u heeft tegenover de camperplekken buiten de slagboom nog een royale groenstrook, daar kunnen we toch wel staan vannacht? Uitgesloten meneer, alleen op een plek in het park. Eens kijken, o ja, ik heb ook nog een plaats voor u verderop, dat is dan 45 euro per nacht.
We moesten even bijkomen, maar sorry, daar gaan wij dus niet aan beginnen, wij willen slechts 15 euro betalen, denkend aan het maximale CCN-tarief excl. stroom en toeristenbelasting.
Er viel niet verder te praten met deze medewerker dus zochten we het hogerop. Is de directeur aanwezig? vroeg ik, denkende aan de CCN en een mogelijke toekomstige vermelding op onze CCN-site van De Krim. Met een CCN-folder en het laatste clubblad in de hand, kwam ik een kwartiertje later met de uiterst vriendelijke André van Vliet van De Krim in gesprek.
Nee, op de parkeerstrook overnachten kan echt niet, vanwege broodnijd en verraad van omliggende concurrentie en de daaropvolgende politiecontroles. Ja maar wij gaan echt geen 54 of 45 euro betalen om achter de slagboom te staan voor een nachtje, beste Andre!
Ken je de CCN? Jazeker! Hier, dit is onze folder en ons clubblad. Zo zo, dat ziet er erg professioneel uit! Wij weer: Voor CCN-ers moet er toch altijd voordelige ruimte zijn? Ja maar… Oké dan, ga de slagboom voorbij, naar plek 171 en morgen naar de plaatsen buiten de slagboom. Je betaalt de CP-prijs van 16,50 excl. stroom en toeristenbelasting en hier heb je ook nog twee toegangskaarten voor het zwembad.Wij helemaal gelukkig natuurlijk! De moraal van deze goede afloop: ga niet te snel in op de hoge seizoenprijzen, blijf een beetje dooronderhandelen. Roep een paar keer dat je van de CCN bent, het helpt echt!

Wij waren en zijn blij met André van Vliet van De Krim en kunnen zijn 10 camperplaatsen van harte bij u aanbevelen. Er komen trouwens een stuk of 10 bij deze winter, vertrouwde hij ons toe. De vermelde prijs op campercontact.nl van 29,50 euro is dus ook niet juist.

De dagen erna hebben wij uitgebreid van het fraaie weer genoten en heel Texel fietsend weer eens gezien. Heel interessant vonden we de mogelijkheid om op de laatste grote gratis parking voor het strand nabij de vuurtoren heel royaal te kunnen staan op nog geen 20 meter van het strand.
Dus kun je ’s ochtends al om half negen op deze plek zijn en ’s avonds in vijf minuten weer terug op de camperplek van De Krim, een ideale combinatie waar we graag weer op terugkomen!

Dus mensen, toch weer goede herinneringen aan het mooie Texel!

Tekst vvv: ‘Op Texel kun je bij allerlei winkels voor 15 euro een parkeerkaart kopen die het gehele kalenderjaar geldig is voor alle op het eiland aanwezige betaalparkings’.

4 antwoorden
 1. Peter zegt:

  Wat een ********** zeg! Je wordt hier als campingbaas bedreigd met negatieve reclame als je er niet op ingaat. Moet je voorstellen wat ze in de receptie hebben verteld allemaal. Een schande weer voor de Campergebruikers!

 2. Esther zegt:

  Wat een verhaal je maakt toch ook gebruik van het zwembad etc alsof dat gratis is. Bah wel een camper kunnen betalen maar niet normaal betalen voor een overnachting. Triest dit soort mensen.

 3. Pieter zegt:

  Als CCN wil je dit soort “succesverhalen” toch niet op je site vermelden? Ik zou me diep schamen voor dit soort chantage. Ik als campereigenaar wil niet bij zo’n club horen. De campingeigenaar bepaald zijn tarieven zelf. Texel is duur, dat weet je vooruit. En als je zo’n hekel hebt aan toeristisch ingestelde plekken, waarom ben je dan overgevaren?

 4. W. Schuitemaker zegt:

  Het wordt tijd dat toeristeneiland Texel voor campers een paar fatsoenlijke plekken ontwikkelt! Het is erg klant-onvriendelijk om camperaars te verplichten naar campings te gaan met belachelijk hoge tarieven. Een verkeerd soort commercie dus! VVV Texel lijkt de aard van reizen met de camper niet te (willen) begrijpen.
  Als de Texelaars bang zijn voor teveel campers op het eiland, dan kunnen zij altijd nog op eenvoudige manier een ‘camperstop’ invoeren dmv toegang tot de veerboot……..

  Met vriendelijke groet,
  W. Schuitemaker
  Gepensioneerd docent Toerisme.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie