TE VRIEZENVEEN

In onze agenda stond bij 19 oktober met grote letters Jeu de boules weekend. Het zonnetje schijnt volop als we vertrekken en het belooft een mooi weekend te worden. Zonder problemen arriveren we op de plaats van bestemming “stal Agnes” in Vriezenveen, een prachtige paardenmanege met gezellige kantine en een feestelijk aangeklede binnenbak voor de avonden, zo stond in het programmablad te lezen.

Vrijdag 19 oktober

Bij aankomst werden we verwelkomt door Hans en Ida en staat de koffie en thee klaar. Al snel hebben we een plaatsje voor de camper gekregen, we zijn met een heel grote groep gezien de vele campers (ongeveer 40).

Als we geïnstalleerd zijn en bij de camper genieten van een glaasje komen veel bekenden even buurten om te vragen hoe het is. De laatste keer dat we met de CCN op stap gingen was in 2016. Daarna werd Coby ziek en konden we een poos niet mee. Het is hartverwarmende hoe belangstellend iedereen is.

In de avond wordt er tijdens de koffie veel bijgepraat onder het mom van “camperklets”. Met de mededeling van Hans en Ida dat morgen om 10.00 uur de koffie en thee weer klaar staat besluiten we de avond. Het belooft een koude nacht te worden.

Zaterdag 20 oktober

Ondanks de kou van vannacht hebben we goed geslapen. Het kacheltje brandde op de laagste stand.

Om 10.00 uur staat de koffie en thee weer klaar en krijgen we van Hans uitleg van de spelregels van het Jeu de boules. Ook worden de groepen gevormd en tegen 11.00 uur zijn we klaar voor de start. Het zonnetje schijnt, wat wil een mens nog meer?

Tussen de middag wordt het spel onderbroken voor een goed verzorgde lunch. We kunnen kiezen uit groente- en goulashsoep en staan de belegde broodjes klaar. In de middag kwam de Mummelmann en de Baileys langs om een betere worp te bevorderen. Gevoed en gelaafd vervolgen we het spel.

Vanaf 20.00 uur staat de koffie en thee klaar en begint de band Veur de Lol te spelen en kunnen de voetjes van de vloer. In de loop van de avond worden de winnaars bekend gemaakt en krijgen ze een prachtig beker overhandigd. 1e prijs is voor Gerrit Marsman, 2e prijs Harry Peelen en 3e prijs Henny Hoogekamp. De poedelprijs, bestaande uit een goudkleurige poedel,  ging naar Coby Peelen. Dit houdt in dat zij het verslag mocht schrijven, dat hadden we van te voren afgesproken. Allie Meijer die de vorige keer de eerste prijs had moet nog wel een beetje oefenen om de prijs volgende keer weer in ontvangst te mogen nemen.

Zondag 21 oktober

Vanmorgen kunnen we alles op ons door gemak doen want de koffie en de thee staan pas om 11.00 uur klaar. En weer is het een prachtige dag met veel zon. Tijdens de koffie wordt er nog druk nagepraat over het afgelopen weekend. Iedereen ervan overtuigd dat het weer een zeer goed georganiseerd en verzorgd weekend was, waarvoor Hans en Ida veel waardering krijgen.

En zo komt er een einde aan ons Jeu de boules weekend en gaat iedereen weer huiswaarts.

Bedankt Hans en Ida

Groeten Coby en Harry Peelen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie