Vrijdag 9 september 2016 gingen we op weg naar camping De Kleine Wielen in Leeuwarden. We bleven daar twee nachten. Voor ons was het niet ver, want we stonden al een week in Lauwersoog. We kwamen ook als eerste, buiten Carla, Ruurd, Klaasje, Wim, Diny en Geert – zijnde het recreatieteam, aan. We werden ontvangen met een plastic tas vol leuke dingen waaronder een zak met toiletvloeistof. We kregen een naamkaartje om op te spelden zodat anderen konden zien met wie ze te maken hadden.

In de tas zat de elfstedenstempelkaart. Die moesten we in de elf steden door de VVV of in een horecagelegenheid laten afstempelen.

We konden lekker buiten koffie drinken. Iedereen kwam in de loop van de middag binnen. Om 19.30 uur was er camperklets in de kantine van de camping. Koffie en oranjekoek werden aangeboden door de campingeigenaren. Carla legde wat algemene dingen uit.

Bert, een medereiziger uit Leeuwarden, vertelde wat over zijn stad en gaf wat tips voor de volgende dag.

Zaterdag 10 september gingen we op de fiets naar Leeuwarden. We hadden geluk want er was een shantyfestival in de stad. Shantykoor is een mannenkoor dat zeemansliederen zingt. Door de hele stad stonden shantykoortjes, ook uit Duitsland. Heel erg sfeervol om overal door de stad muziek te horen. We gingen eerst het VVV-kantoor opzoeken om de stempel te bemachtigen. Daar kwamen we veel CCN’ers tegen. Later gingen we de stad in.

Om 18.30 uur kwamen we in de kantine van de camping bij elkaar voor het welkomstdiner. Rond 21.00 uur gingen de meeste hun huisje op wielen opzoeken.

De zak met toiletvloeistof had enthousiaste fans. Wim had zijn wc verschoond en voor het eerst de toiletvloeistof in gebruik genomen. Toen hield hij de toiletcassette bij Kora onder haar neus met de woorden: ‘Ruik eens wat lekker’, aan het gezicht van Kora te zien… vond ze dat niet zo lekker.

Zondag 11 september reden we rustig aan richting Sneek. We gingen eerst in IJlst een stempel halen. Heerlijk op een terrasje koffie gedronken en daar kregen we ook onze stempel. Toen op weg naar camping Synneveer in Sneek. De vlag van de CCN stond gelukkig aan de weg in een wei… anders waren we finaal de afslag voorbij gereden.

’s Middags op de fiets naar Sneek om onze stempel te halen. Sneek is een heel leuk stadje met veel grachten. Na terugkomst hebben we buiten gezeten. Er stonden verschillende picknicktafels die hiertoe uitnodigden. De camping lag aan het water, nadeel: de muggenoverlast.

Maandag 12 september op weg naar de camperplaats bij camping ’t Seleantje in Molkwerum. We gingen via Sloten, waar Klaasje en Wim op een parkeerplaats stonden om ons op te vangen omdat we met de camper niet in Sloten kunnen komen. Eerst maar weer het stempeltje in een horecagelegenheid halen. We kregen alle medewerking bij het stempels verzamelen en iedereen reageerde positief. Daarna door Sloten gelopen. Een pittoresk stadje met een nog werkende schandpaal. Daarna richting Stavoren. We hebben lekker geluncht en een stempel gekregen op een terrasje tegenover het beeldje van het vrouwtje van Stavoren. Het is een klein beeldje waar je gemakkelijk overheen kijkt. Dick en Hermien waren er al drie keer langs gefietst zonder het te zien. Om 16.30 uur happy hour waarbij veel gezongen werd. Met recht een happy hour. ’s Avonds hadden wij het weer druk met de muggenjacht.

Dinsdag 13 september was een zeer warme dag, zelfs bij het opstaan ’s morgens was het al warm. Eerst naar Hindeloopen voor het stempelen. Dat kon bij het schaatsmuseum.

Doorgereden naar Workum waar we de volgende stempel gehaald hebben en meteen het Jopie Huismanmuseum bezocht hebben. Had ik altijd al willen zien. Door naar camperplaats Abma’s Pole in Workum. Het stond al aardig vol. Voordeel van dit weer is dat iedereen buiten is.

Woensdag 14 september gingen we naar camping Half- Hichtum in Bolsward waar we twee nachten bleven. ’s Middags hebben we boerengolf gespeeld. Dat zou om 14.30 uur zijn…. maar was vanwege de hitte een uur verschoven. Om 15.30 uur was het nog erg heet, maar we waren toch begonnen anders werd het zo laat. Je was ruim twee uur bezig met lopen en slaan met een klompje aan een stok tegen een bal.

De volgende dag was er een gezamenlijke lunch met een heerlijke zelfgemaakte soep van Klaasje. Behalve Eldert, want die was gevallen en had een erg grote bult op zijn scheenbeen. Met de eigenaresse van de camping voor vervoer, en Carla de EHBO’er van het recreatieteam, waren ze naar de eerste hulppost van het ziekenhuis gegaan. Het viel gelukkig allemaal nogal mee.

Om 14.30 uur gingen we met z’n allen op de fiets naar de distilleerderij van Sonnema Beerenburg. Het was een hele sliert fietsers en een kind riep: ‘Kijk mama, allemaal oma’s’ …nee de opa’s werden niet opgemerkt!

Bij de distilleerderij kregen we een film over het ontstaan van Beerenburg te zien. We konden het hele geautomatiseerde productieproces bekijken, één man deed het werk. Daarna mochten we proeven. Als verrassing werden we op de terugweg door de recreatiecommissie getrakteerd op een ijsje.

Vrijdag 16 september een mooie rit naar camping Skuore in Franeker. Eerst naar Harlingen voor ons elfstedenstempeltje. Velen gingen kijken naar de replica van de Willem Barentsboot die daar gemaakt werd. ’s Middags hadden we een excursie naar het Koninklijk Eise Eisinga planetarium. We konden er vanaf de camping lopend naar toe. Erg interessant. Om 17.00 uur hadden we weer een gezellig happy hour.

Zaterdag 17 september via Bartlehiem naar Dokkum. Bartlehiem is net Giethoorn. Veel water en bruggetjes en je kunt er niet komen met de camper. Heerlijk koffie gedronken bij het theehuis bij HET bruggetje van Bartlehiem. Door naar camping Harddraverspark Dokkum. We hebben een stempel gehaald…. de laatste, bij het VVV en een rondje Dokkum gedaan. De camping lag op loopafstand van het centrum. Om 16.00 uur was er de afsluitbijeenkomst en uitreiking van het elfstedenkruisje. Hermien deed een dankwoordje namens de medereizigers.

Zondag 18 september om 10.00 uur was de afsluiting met camperklets. Wat hebben we geluk gehad met het weer. Alle dagen mooi weer. We hebben veel gezien en genoten. Carla, Ruurd, Klaasje, Wim, Diny en Geert bedankt voor de gezelligheid en de goede organisatie.

Toos en Henk Krabbenborg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie