De gezelligste camperclub van Nederland

Spaghetti puttanesca

Het perfecte gerecht dat je met voorraadkastingrediënten snel op tafel kunt zetten en met seizoensingrediënten nóg lekkerder kan maken! Klaar in 25 minuten.

  1. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn of gebruik je knoflookpers.
  2. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder indien je niet van héél pittig houdt de pitjes. Snijd daarna in kleine stukjes.
  3. Zet een diepe koekenpan op het vuur en laat de olie uit het ansjovisblikje erin uitlekken. Zodra de olie heet is doe je ansjovis erin.
  4. Bak deze wat aan zodat deze een beetje uit elkaar begint te vallen.
  5. Voeg de ui en de rode peper toe en fruit even aan.
  6. Voeg daarna ook de knoflook toe en bak nog even mee.
  7. Ontpit eventueel je olijven en hak ze grof. Voeg samen met de kappertjes, de gedroogde peterselie en de kaneel toe aan de pan.
  8. Kook ondertussen water om je spaghetti in te koken en voeg daar wat zout aan toe.
  9. Voeg beide blikjes tomatenblokjes toe aan je koekenpan en roer door elkaar.
  10. Haal het laagje saus wat in het blikje blijft hangen eruit door een dun laagje water in het blikje te doen en voeg dat toe aan je pan.
  11. Laat de saus op middelhoog vuur pruttelen en roer af en toe door.
  12. Kook ondertussen je spaghetti volgens de verpakking.
  13. Zodra de spaghetti klaar is, kun je deze toevoegen aan de saus en goed door elkaar scheppen.
  14. Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas overheen op je bord.

Eet smakelijk!

Ingrediënten (4 personen)

  • 320 gram gedroogde spaghetti (optioneel volkoren)
  • 1 blikje ansjovis (à 45 gram - in olijfolie)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 verse rode peper
  • 180 gr zwarte olijven (met/zonder pit)
  • 1 blik kerstomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • Snuf kaneel
  • Parmezaanse kaas (optioneel)
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar

Recepten vinden

Koken in de Camper: eenvoudige recepten

Klik op de afbeelding of titel van het gerecht om de details te zien

TIP! Bewaar je favoriete recepten door deze toe te voegen aan 'Mijn recepten'. Dat kun je doen door omder de afbeelding op 'Plaats in Mijn recepten' te klikken, maar dat kan ook bij de details van het recept. rechts naast de afbeelding staat een link 'Plaats in Mijn recepten'.

Heb je zelf een favoriet gerecht dat goed te maken is in de camper?
Stuur het naar de redactie van de CAMPERkriebels.

Standaard keukenuitrusting:

  • 2 kookpannen
  • 1 hapjespan, liefst met deksel
  • 1 koekenpan
  • Koksmes
  • Schilmes
  • Kunststof snijplanken
  • Kunststof roerlepel en spatel
  • Maatbeker

In het keukenkastje staat:

  • Zout
  • Pepermolen
  • Paprika (liefst gerookte)
  • Kerrie
  • Nootmuskaat
  • Provençaalse kruidenmix
  • Oregano
  • Tijm
  • Ras el Hanout
  • Ketjap
  • Olijfolie of wokolie
  • Bouillonblokjes
  • Maizena