
De gezelligste camperclub van Nederland
Het is koud en winderig buiten, echt weer om iets lekker warms en hartigs te maken met de Omnia: pizza!
stap 1 | Rol de plak deeg uit, besmeer deze dun met de tomatensaus, laat de randen vrij. |
stap 2 |
Beleg de pizza, vooral niet te dik!, met de champignons en ham en bestrooi met geraspte kaas. |
stap 3 |
Bestrijk één van de lange kanten met olijfolie. |
stap 4 |
Rol de pizza vanaf de lange kant op en gebruik de olijfolierand als plakrand. |
stap 5 |
Sluit de uiteinden door ze met een vork dicht te drukken. |
stap 6 |
Leg de rol in de beboterde vorm en bak deze (met het deksel erop) ongeveer 30 minuten op een laag vuur. |
stap 7 | De pizza is klaar als je erop klopt en het deeg een beetje hol klinkt. |
NB | Doe je teveel vulling erop dan knapt het deeg open, zie de foto’s, maar de smaak is er niet minder om! |
Laat de pizza in de vorm even een poosje rusten en haal dan de pizza uit de vorm en snij in plakken.
Je kunt je natuurlijk helemaal uitleven met de vulling: kies voor salami of gerookte ham en voeg kleine blokjes mozzarella, paprika of reepjes prei of ui toe.
De pizza is heerlijk als lunchhapje of als diner met een lekkere salade erbij.
Koken in de Camper | |
---|---|
pizzadeeg | Dit kun je kant en klaar kopen bij de meeste supermarkten, soms zelfs samen met een tomatensaus. Afmetingen van het deeg zijn +/- 35 x 28 cm. Natuurlijk kun je ook zelf deeg maken, maar ik houd van snel en makkelijk ;) |
Blik of pak gezeefde tomaten | ca. 450 gram |
Hamblokjes of hamreepjes | 150 gram |
Champignons | 100 gram |
Geraspte kaas | 250 gram |
Oregano | of Italiaanse kruiden, naar smaak toevoegen |
Olijfolie | naar behoefte |
Boter | om de bakvorm in te vetten |