
De gezelligste camperclub van Nederland
stap 1 | Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en houd ze apart. |
stap 2 |
Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes zonder ze te laten kleuren. |
stap 3 |
Bestrooi ze met de basterdsuiker en bak dit zachtjes nog 3-4 minuten. |
stap 4 |
Besprenkel de stukjes peer met de 2 eetlepels citroensap. |
stap 5 |
Hak de noten grof en meng ze met wat peper en de ingrediënten voor de dressing. |
stap 6 |
Verdeel de sla, de sjalotjes en de peren over 2 borden. |
stap 7 |
Besprenkel alles met de dressing en garneer met de parmaham. |
Lekker met (stok)brood.
Deze salade is aan te passen naar de locatie waar gecamperd wordt.
Koken in de Camper | |
---|---|
Boter | 30 gram |
Hazelnoten | 50 gram |
sjalotjes | 200 gram, in kwarten gesneden |
Lichtbruine basterdsuiker | 1 eetlepel |
handperen | 4 kleine of 2 grote, geschild en in plakjes gesneden |
Citroensap | 2 eetlepels |
Gemengde (eiken) bladsla | 150 gram |
Parmaham | 8 plakken |
Voor de dressing | 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels notenolie, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel honing |