De gezelligste camperclub van Nederland

Perensalade met parmaham en notendressing

Label: Salade
Bereiding: 15 minuten
Baktijd: 3-4 minuten
Aantal personen: 2
stap 1 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en houd ze apart.
stap 2
Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes zonder ze te laten kleuren.
stap 3
Bestrooi ze met de basterdsuiker en bak dit zachtjes nog 3-4 minuten.
stap 4
Besprenkel de stukjes peer met de 2 eetlepels citroensap.
stap 5
Hak de noten grof en meng ze met wat peper en de ingrediënten voor de dressing.
stap 6
Verdeel de sla, de sjalotjes en de peren over 2 borden.
stap 7
Besprenkel alles met de dressing en garneer met de parmaham.

Lekker met (stok)brood.

Deze salade is aan te passen naar de locatie waar gecamperd wordt.

  • in plaats van parmaham kan elke andere soort rauwe ham/prosciutto/schinken worden gebruikt.
  • in plaats van peren kan ook een andere zoete fruitsoort, mango/meloen worden gebruikt.
Koken in de Camper
Boter 30 gram
Hazelnoten 50 gram
sjalotjes 200 gram, in kwarten gesneden
Lichtbruine basterdsuiker 1 eetlepel
handperen 4 kleine of 2 grote, geschild en in plakjes gesneden
Citroensap 2 eetlepels
Gemengde (eiken) bladsla 150 gram
Parmaham 8 plakken
Voor de dressing 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels notenolie, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel honing
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar

Recepten vinden

Koken in de Camper: eenvoudige recepten

Klik op de afbeelding of titel van het gerecht om de details te zien

TIP! Bewaar je favoriete recepten door deze toe te voegen aan 'Mijn recepten'. Dat kun je doen door omder de afbeelding op 'Plaats in Mijn recepten' te klikken, maar dat kan ook bij de details van het recept. rechts naast de afbeelding staat een link 'Plaats in Mijn recepten'.

Heb je zelf een favoriet gerecht dat goed te maken is in de camper?
Stuur het naar de redactie van de CAMPERkriebels.

Standaard keukenuitrusting:

  • 2 kookpannen
  • 1 hapjespan, liefst met deksel
  • 1 koekenpan
  • Koksmes
  • Schilmes
  • Kunststof snijplanken
  • Kunststof roerlepel en spatel
  • Maatbeker

In het keukenkastje staat:

  • Zout
  • Pepermolen
  • Paprika (liefst gerookte)
  • Kerrie
  • Nootmuskaat
  • Provençaalse kruidenmix
  • Oregano
  • Tijm
  • Ras el Hanout
  • Ketjap
  • Olijfolie of wokolie
  • Bouillonblokjes
  • Maizena