De gezelligste camperclub van Nederland

Broekerveiling 2023

Broekerveiling 2023

 Een weekend Broekerveiling 14, 15 en 16 juli

LET OP!! Op de camperplaats zijn geen faciliteiten, dus geen stroom, water, vuil of toilet. Gelukkig zijn we zelfvoorzienend.

Dit weekend wordt wel een heel bijzondere. U zult de oudste doorvaartveiling ter wereld kunnen bezichtigen in een waterrijke omgeving. Waar kool en aardappels worden geteeld en gerooid, vroeger op eilanden. Waar deze producten op een heel ouderwetse wijze door akkerschuiten naar de veiling werden vervoerd en in een antieke zaal werden geveild. Dit historische veilinggebouw en de lighallen voor de akkerschuiten staat op 1900 palen boven het water. En dit alles kan ook u ook meemaken en in de banken plaats nemen om op aardappelen, bieten of een bos wortelen te bieden door een antieke veilingklok. In 1887 ontstond dit veilen bij afslag.

Zaterdag dus de Broeker veiling. Aanvang 10.00 uur met koffie en huisgemaakte appelgebak in het koopmansbootje. Daarna wordt het hele programma afgewikkeld, inclusief varen, veilen en tussen de middag een lunch. Het varen tussen al die akkertjes, vroeger waren het er duizenden, is het een lust voor het oog. Ook zal een deskundige ons alles over deze veiling en het veilen zelf vertellen. Al met al een informatieve en heel gezellige dagvullend programma. Rond 15.00 uur eindigt deze gezellige dag.

Wij gaan dit alles op de zaterdag bekijken. Alvorens we deze dag besteden aan het museumbezoek gaan we eerst op de vrijdag een bezoek brengen aan een fraaie watermolen. Deze bezichtiging begint om 15.00 uur dus het is wel zaak dat u dan op de camperplaats in Zuid-Scharwoude, De Swaan 9 aanwezig bent. In de molen en het bijgebouw ontvangt de eigenaar ons met koffie en wat lekkers. De rondleiding duurt ongeveer to17.30 uur.

Zondag is het koffie en koek. Wij zullen u indien er belangstelling voor staat de mogelijkheden melden over een vervolg van dit weekend. In de directe nabijheid is het mogelijk om op een fraaie camperplaats verder enkele dagen hier te vertoeven. Dit biedt dan tevens de mogelijkheid om deze fraaie omgeving zoals Bergen, Schoorl en Camperduin en wijde omgeving bijvoorbeeld per fiets te bezoeken. Dit is overigens buiten ons programma dus geen must.

Wij, Tineke en Herman heten jullie van harte welkom in een deel van ons land dat vlak is, groen is en aan de randen hiervan met fraaie duinen en zee. In ieder geval krijgt u waar voor uw geld.

Ps. Bij het museumbezoek ontvangen museumjaarkaarthouders (geen vriendenloterijkaart) 5 euro korting.

Evenement-informatie

Startdatum 14-07-2023
Einddatum 16-07-2023
Max. deelnemers 15
Aantal plaatsen 2
Prijs per persoon Open
Max. aantal campers 15
Min. aantal campers 12
Fietsen zeker makkelijk
Reisbegeleider(s) Tineke en Herman Wijte
Locatie Zuid Scharwoude

Inloggen om in te schrijven

Locatiekaart