Hallo medeleden, sinds kort zijn wij, Johan en Janneke, de trotse eigenaars van een camper Burstner T604 uit 2001 op een Fiat Ducato. Omdat we graag onze e-bikes mee willen nemen en met scooterclubevenementen, onze klassieke Lambretta uit 1961, ben ik op zoek gegaan naar een goede gebruikte scooterdrager. Het werd een Linnepe Scout. Tijdens het demonteren van deze drager bij de aanbieder, zag ik al snel dat de onderzijde van de gebogen chassisverlengers beschadigd waren door slepen over de straat. Dit mogelijk veroorzaakt door het rijden over bijvoorbeeld  hobbels bij een woonerf of op en afritten van bijvoorbeeld een veerovergang of te zware belading.

Om dit op te vangen, heb ik een paar ondersteuningswielen bedacht en geconstrueerd. Mogelijk moet ik, als ik de scooter een keer mee wil nemen nog luchtvering plaatsen met in achtneming van de maximale asdruk en het maximale laadvermogen. De ondersteuningswielen hebben mij ongeveer € 35 per paar gekost.

Mogelijk is dit ook een idee voor anderen.
Met een vriendelijke campergroet,
Johan en Janneke