Mensen die genoodzaakt zijn gebruik te maken van een (elektrische) rolstoel kunnen nog lang niet overal terecht. Om op deze webpagina vermeld te worden dient de camping, camperplaats of instelling aan een aantal voorwaarden te voldoen. De campings/camperplaats moet minimaal voorzien zijn van:

1.een ruim aan gehandicapten aangepaste wasgelegenheid met til-voorziening;
2.een gelegenheid om de rolstoel(en) op te laden dan wel voldoende amperage om dit bij de camper te doen;
3.een plaats waar campers welkom zijn op een verharde ondergrond.

Hebt u tips of heeft u een mening m.b.t. de gevraagde voorzieningen mail dan naar voorzitter@camperclubnederland.nl

Handige Tips Duitse autobahn
Voor mensen die gebruik moeten maken van een invaliden toilet langs de Duitse snelwegen is er een sleutel van deze toiletten verkrijgbaar bij de Club Behinderter und ihrer Freunde e.V. Tel. 0049 61 51 8 12 20 www.cbf-da.de Meer informatie vindt u op www.tank.rast.de

Toltarieven voor gehandicapten op Franse tolwegen
Voor campers die zijn aangepast voor invaliden geldt bij tolwegen in Frankrijk een speciale tariefgroep, namelijk tariefgroep 1.
Voor normale campers wordt tariefgroep 2 in rekening gebracht.
Is de camper echter zwaarder dan 3.500 kilo dan wordt tariefgroep 3 berekend.
Om voor tariefgroep1 in aanmerking te komen moet er een rolstoelsticker op de linkerkant van de voorruit geplakt zijn. Ook moet er een Europese invalidenkaart getoond kunnen worden. Vervolgens moet er een vermelding op het kenteken of rijbewijs zijn waarmee u kunt aantonen dat het voertuig is aangepast. Dan pas komt u voor het verlaagde tarief in aanmerking. Bij nadering van een (peage)tolweg zorg dan dat alle bovengenoemde zaken binnen hand bereik liggen, bij eventuele vragen kunt u dan gelijk deze papieren overleggen.

Handige links:

Kampeermogelijkheden voor gehandicapten
Beslist een aanrader: de persoonlijke site van ir. Grootveld die zelf kinderen met een motorische handicap heeft. Veel vakantiemogelijkheden. Ook doorklikken naar inlichtingen over ‘Handicamp’, het jaarlijkse oefenkampeer-weekend.
http://www.grootveld.net/handinfo/
De stichting On Wheels zet zich in voor kinderen (en hun ouders) die lijden aan de levensbedreigende spierziekte “Duchenne”. Deze ziekte (een spierdystrofie) veroorzaakt een afbraak van de functie van de spieren met als gevolg dat de spieren hun kracht verliezen en op den duur helemaal niet meer functioneren. Dit proces begint vaak bij de voeten en gaat langzaam omhoog tot uiteindelijk de hartspier.
De Stichting heeft ook 2 aangepaste huurcampers.
http://www.stichtingonwheels.nl/
Stichting Handicamp heeft tot doel het kamperen met een functiebeperking te bevorderen.
http://www.handicamp.nl/

Hier vindt u bedrijven die uw auto kunnen aanpassen.

Zij zijn gespecialiseerd in het aanpassen van de mobiele leefomgeving van minder validen.
http://www.mobiel-prototypebouw.nl/
Bij het aanpassen van vervoersmiddelen staan uw wensen centraal !
Neem gerust contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.
http://www.autoaanpassers.nl/

Camping Nederland.

Camping Noorderkust.
Op het bosrijke terrein van Noorderhaven in Julianadorp, op 3 km van het strand. Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familie. Er zijn 6 kampeerplaatsen met elektra en een blokhut. Aangepast sanitair. Noorderhaven Julianadorp. Telefoon: 0223-648447 (Marion Dolsma),
email: NH-recreatie@sheerenloo.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

www.noorderkust.nl

Camping ‘De Ruimte’
Stobbenweg 23
8251 PX Dronten
Tel.: 0321-316442
Fax.: 0321-338631
E-mail info@campingderuimte.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.www.campingderuimte.nl

België/Luxemburg.

Camping Auf Kengert in Larochette Luxemburg heeft goede voorzieningen voor gehandicapten. Het is er prachtige maar heuvelachtig.
www.kengert.lu
Kompas Campings van vakantiegenoegens hebben allemaal voorzieningen voor andersvaliden.

www.kompascamping.be

Frankrijk.

Hulpdienst Cote d’Azur
Wanneer je rolstoelgebruiker bent of vanwege de gezondheid speciale voorzieningen nodig hebt, lijkt een kampeervakantie niet voor de hand te liggen. Tóch is het mogelijk.
Op de grote camping “Les Prairies de la Mer” aan de Franse Rivièra begroet de “Hulpdienst Côte d’Azur” jaarlijks zo’n honderd klanten met hun familie of vrienden in één van de acht rolstoeltoegankelijke caravans. Dankzij aanvullende diensten (zoals bijvoorbeeld ADL-assistentie, gebruik van hulpmiddelen, organisatie van nierdialyse of aangepast vervoer) kan de Hulpdienst zoveel mogelijk aansluiten op de specifieke behoeften van de gasten.
Contact persoon Karin van Iersel
tel/fax 00-33(0)494816150
email Kvaniersel@aol.com Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Hebben 8 aangepaste caravans te huur, Kom je met een aangepaste camper dan kan je gebruik maken van de aangepaste douche en toilet maar dat moeten zij wel zelf aanvragen. www.hd-cote-d-azur.com