Verkort verslag:  Het is winter in Nederland. De berm is wit de bomen onder de rijp. De zon komt er ook bij. Het is prachtig winter weer. We genieten nu al.
Om 13.00 uur zijn we op onze bestemming aangekomen en worden vriendelijk ontvangen met een bekend welkomtasje. Er zijn al wat campers. Verschillende mensen hebben we al ontmoet bij eerdere evenementen. We krijgen stroom en gaan wat eten. Vanavond om 18.00 uur begint het programma met soep en broodjes.  Tegen 18.00 uur  gaan we met de soepkommen en bestek naar de kantine. Het is een gezellig locatie, helemaal in kerstsfeer. We ruiken de soep en
de schalen met broodjes staan ook al klaar. Er is goulash- en groentesoep en het is allemaal erg smakelijk. Ida verwelkomt ons en vertelt de gang van zaken… De buitenlucht maakt hongerig. Na het eten gaan we een uurtje naar de camper. Om 20.00 uur is er koffie  en de gebruikelijke camperklets. We hebben ook munten voor drankjes dus er wordt heel wat bij gekletst. Het is erg leuk zo met elkaar. Rond half elf gaan we langzaam naar de camper.
De kachel  brandt en Hans heeft alles klaargezet  voor het maken van appelflappen en oliebollen…  met een gezellig muziekje erbij.  Er wordt doorgewerkt tot 17.00 uur.
Het is leuk en gezellig er wordt zelfs een harmonica bespeeld. (Redactie: omdat het verschil tussen accordeon en harmonica niet bij iedereen bekend is: het verschil tussen een harmonica en een accordeon zit hem in de toetsen voor de rechterhand: bij een harmonica zijn dat ronde druktoetsen en bij een accordeon zijn dat witte en zwarte  toetsen (zoals een piano). Overigens is de techniek om het geluid te produceren bij een harmonica hetzelfde als bij een mondharmonica Om 19.00 uur worden de meegenomen hapjes naar de kantine gebracht voor het buffet. Om 20.00 uur begint de avond met koffie, oliebollen en appelflappen.
Het buffet ziet er fantastisch uit  met heel verschillende zelfgemaakte  hapjes.  Het buffet wordt geopend en er kan volop gegeten worden. De muziek gaat aan en genieten maar. Iemand heeft een gezelschapsspel  meegenomen: ‘keessen’ een combinatie van mens-erger-je-niet en pesten. We zijn met zessen spannend en fanatiek bezig… we willen allemaal winnen.  Even terug in de tijd met oud- en nieuw-spelletjes spelen. We zijn op tijd klaar om buiten het vuurwerk te zien uit de omgeving. Om 12.00 uur is er een brunch in plaats van de koffie. We worden verwend met scrambled eggs, broodjes ham en gekookte eieren. Zoetigheid en boter staat op de tafel, evenals koffie, thee, melk, karnemelk…  het kan allemaal niet op. Er zijn ook nog volop oliebollen die je mag  meenemen naar huis. De appelflappen zijn helemaal opgegaan. Het was een geweldig weekend  met elkaar met een gastvrij onderkomen bij stal Agnes en familie.  Hans, Ida, Harry en Elly… bedankt voor alles –  Frans en Magda Steffens.
Het volledige verslag vindt u terug in CAMPERkriebels 97-1 van januari 2017.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie