Het is alweer een jaar geleden dat we met een zestal campervrienden hebben afgesproken om samen naar de kerstmarkt in Bremen te gaan. Waarom Bremen, vraag je je af, welnu omdat Geja en Ron drie jaar geleden er al eens geweest zijn en die waren toen zo enthousiast, dat we na overleg met elkaar hebben besloten dat het Bremen moest worden. Zoals iedereen wel weet is het tijdens kerstmarkten ontzettend druk en niet alleen met campers, maar met alles en iedereen die een kerstmarkt een warm hart toedraagt. Dus een aantal weken van tevoren hebben we contact gezocht met de camperplaats in Bremen om een zestal plaatsen voor vier dagen te reserveren. Dit was helaas niet mogelijk. De tip van de beheerder was dat wij maar op tijd moeten komen, bijvoorbeeld op woensdagavond. Immers wie het eerst komt, het eerst maalt. Zo gezegd zo gedaan en de meesten van ons zijn op de woensdag voorafgaand aan het weekend al naar Bremen afgereisd. Het resultaat was een zestal plaatsen en wel bij elkaar. Voor Marcel, die nog moest werken, hebben we nog een plek kunnen reserveren. Wel is het zo dat je de plaats, of je er nu wel bent of niet, moet betalen, immers voor jouw plek wel 100 anderen. Dat bleek ook wel toen wij in de middag naar de markt zijn gelopen en bij terugkomst constateerden dat op een enkele plek na alles vol was!Dit mocht de pret niet drukken, wij hadden een mooie plaats, het weer was verrukkelijk, veel zon en een goed gemutst volkje van kerstmarkt bezoekende campervrinden. Aangekomen in de binnenstad van Bremen word je echt verrast door de warmte en het enthousiasme van de standhouders, die er alles aan hebben gedaan om de bezoekers echt het gevoel te geven dat ze zich prettig kunnen verpozen op de markt. Ook heb je de mogelijkheid om de markt te bekijken vanuit een iets hoger gelegen plekje en wel vanuit het reuzenrad midden op de markt. Dit alles in de lucht van Glühwein en Trapleuningen (Thüringer worsten van circa 50 centimeter lang).

Je weet in eerste instantie niet waar je het eerst moet kijken, je komt ogen en oren te kort, wat een glitter en wat een warme kerstsfeer bij een temperatuur van omstreeks 12 graden. Nadat we met z’n allen een lekker stuk gesjokt hadden over de markt, zijn we in café Beck’s Marktblick neergestreken om een lekkere Hefe Weissen te nuttigen ,die je heerlijk in de benen zakte. Na een aangenaam verpozen zijn we allen naar de camper teruggelopen om de maaltijd te nuttigen.

‘s Avonds werd er nog een lekker bakkie gedronken en vervolgens zijn we in slaap gesukkeld.

De volgende dag heb ik lekker op de racefiets nog een tripje gemaakt langs de Weser van ongeveer 60 kilometer en hele mooie plekjes gezien, die zeker de moeite waard waren om langs te fietsen. Teruggekomen, gedoucht om vervolgens samen met de anderen naar de ‘Slachtezauber’ aan de Weserpromenade te gaan bij donker. Daar is een soort van middeleeuws decor, vooral gericht op de scheepvaart, met stoere matrozen , bedelaars, drinkebroers en zelfs zeerovers ontbreken niet in deze cast. Dit is helemaal leuk, vooral wanneer je daar alle lekkere luchtjes van vers geroosterd vlees, gerookte zalm en wat al niet meer ruikt. Je moet al heel erg van ‘Sonja’ houden wil je al dit lekkers kunnen weerstaan. Wij niet dus, en hebben dan ook vol overgave ons gelaafd aan drank en lekker eten. Zelfs voor de vegetariër is er wel iets, dus voor elk wat wils, zowel omnivoor alsook de carnivoor kan zich hier heerlijk uitleven. In de hele stad is er live muziek in elke vorm van gitaar tot trekzak van vocaal tot panfluit, erg sfeervol en gezellig.

Op zaterdag zijn Geja en ik nog naar het oude centrum geweest, namelijk de ‘Snoor’. Dit lijkt een beetje op een scène uit Charles Dickens zijn boeken. Het is zeker de moeite waard om deze wijk te bekijken wanneer je een voettocht door Bremen maakt. Ook is de Böttcherstrasse, de verbindingsstraat tussen de ‘Schlachte Zauber’ en het centrum is een prachtige straat waar veel te zien is. Elk heel uur wordt het carillon bespeeld en is er een draaiende gevel te zien met tien verschillende afbeeldingen. Na de zoveelste leuke ervaring in deze mooie stad met een zeer rijke historie en een cultureel erfgoed waar je u tegen zegt, zijn we naar de camper teruggelopen om daar nog een lekkere neut te nemen, voordat we met elkaar naar het restaurant lopen, dat 500 meter van de camperplaats ligt. Daar hebben we gezamenlijk aan de dis gezeten en heerlijk afgesloten met een drankje en uiteraard lekker eten. Ikzelf had gekozen voor een schnitzel XXL , die net zo groot was als een wc-bril en bijna drie keer zo dik. Gelukkig zat Dick dichtbij me en heeft hij ook een stukje mee gekregen, want geloof me hij is ietwat te XXL! Op de zondag hebben we na de koffie afscheid genomen van elkaar en de wens uitgesproken om ook voor het nieuwe jaar zoveel mogelijk leuke trips samen te mogen maken in alle gezondheid en tot in lengte van dagen.

Nellie en Theo, Dick en Hermien, Sjaak en Sonja, Corrie en Henk, Annemarie en Marcel en Geja en Ron, wensen iedereen een goed, veilig maar vooral gezond camperjaar. Tot gauw ziens op een CCN-treffen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie