Voor bijgelovige mensen niet zo’n goed gekozen datum, maar op vrijdag 13 november start het Technoweekend bij van Venrooy Motorhomes in Oss. Zevenendertig equipes arriveren vanaf vier uur op het grote terrein achter de showroom en de werkplaatsen. Om kwart over zeven start het programma, dat tegelijkertijd zowel leerzaam als voedzaam is.Meer dan campers
Nadat iedereen voorzien is van koffie met een lekker stuk Limburgse vlaai volgt een presentatie waarin wordt uitgelegd wat de typische kenmerken van de Arto-camper zijn. Een camper die technisch hoogwaardig in elkaar zit en waarin ook aan de veiligheid wordt gedacht. Dit blijkt uit het feit dat er een crashbox is geïnstalleerd en dat de camper beschermd is tegen blikseminslag. Comfort staat hoog in het vaandel, getuige alle ingebouwde voorzieningen, zoals een antitorsiebox die de camper zo strak maakt dat het lijkt alsof je in een personenauto rijdt. De uitleg verklaart meteen dat we hier met campers van het bovenste prijssegment te maken hebben.De baas van het bedrijf, René van Venrooy, stelde het bedrijf voor. De volgende dag werden we rondgeleid, maar daarover hierna meer. Van Venrooy omvat vier takken. Naast het importeurschap van Niesmann+Bischoffcampers legt het bedrijf zich toe op speciale voertuigen. Tijdens het bezoek staan er twee grote wagens in de werkplaats. Het gaat om wagens die als tandartspraktijk dienst gaan doen. Van Venrooy heeft een eigen campermerk onder de naam Palladium. Deze campers worden helemaal zelf gebouwd op het chassis van een vrachtwagen. Tot slot is er een bedrijfsonderdeel dat rijdende tandartspraktijken exploiteert.Na de uitleg opende René van Venrooy de bar. Het werd nog heel gezellig.

Vier campers in de keuring
Op zaterdag werden vier campers aan een technokeuring onderworpen. Voor iedereen een leerzame en soms ook een confronterende activiteit. De monteurs moesten veel vragen beantwoorden en konden tijdens de keuring veel laten zien. Helaas moesten de eigenaren vaststellen dat niet alles vlekkeloos in orde was met hun voertuig. Ze kregen een lijst met tips en geconstateerde problemen mee.Ondertussen stond ook de camper van de voorzitter in de garage. Aan deze camper werd een servicebeurt uitgevoerd. Deze beurt kost doorgaans drie tot zes uur. Ook hier weer leermomenten. Voorbeeld is het gasfilter. Dit wordt bij de servicebeurt vervangen en dat bleek ook hard nodig. Er zat veel paraffine in. Als dit niet was opgevangen dan was het risico op een hoge reparatierekening groot geweest. Dat de schoorsteen van de koelkast werd schoongemaakt deed de wenkbrauwen optrekken. Menigeen was niet op de hoogte van de aanwezigheid van een schoorsteen.Ook Willem van Teeseling liet zich niet onbetuigd. Met verve demonstreerde hij hoe je een toilet van Thetford onderhoudt. De tips waren voor sommigen echte eyeopeners. Ook de uitleg over het onderhoud van ramen sloeg bij veel mensen aan.

Rondleiding
Ondertussen verzorgde René van Venrooy een rondleiding door zijn bedrijf. Zeer bevlogen legde hij alles over de techniek rondom een camper uit. Gas, water, stroom, onderhoud en ook het gebruik van de luifel kwamen aan de orde. Wij, de deelnemers, hingen aan zijn lippen en waren onder de indruk van zijn kennis.Ongeveer vijftien leden grepen de kans aan om met een spiksplinternieuwe ARTO een proefrit te maken. De camper was voorzien van een automaat. De meningen hierover liepen sterk uiteen. Fiat Ducato is uitgerust met een zogeheten semi-automaat. Dit betekent dat de versnellingsbak elektronisch wordt aangestuurd. Het vergt enige tijd om te leren hoe je met het gaspedaal om moet gaan. Het blijkt dat de een dat sneller onder de knie krijgt dan de ander.

Zaterdagavond
De verzorging tijdens het technoweekend was omvangrijk. Op vrijdag werd gestart met Limburgse vlaai. Zaterdag werden we getrakteerd op een heerlijke lunch en een BBQ. Zowel vrijdag- als zaterdagavond werd de drank, net als de maaltijden, aangeboden door Van Venrooy. Hartelijk dank daarvoor. Een van de medewerkers bleek over zangkwaliteiten te beschikken. We genoten van zijn vertolkingen. Ook dank aan de enthousiaste medewerkers die dit weekend tot een prachtige beleving hebben gemaakt.

Tot slot
De CCN is er trots op te kunnen zeggen dat het een vereniging is die van, voor en door de leden is. Dat hebben we dit weekend weer kunnen zien. Er waren een flink aantal, dat taken tijdens het weekend op zich namen. Denk aan het begeleiden van de proefritten, de bediening aan de bar, de bediening aan het BBQ-buffet en bij het opruimen. Alles bij elkaar opgeteld, kan worden teruggekeken op een leuk en leerzaam weekend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie