Op donderdagmiddag vertrokken we naar Vroomshoop, naar andere CCN-leden, te weten Antje en Gerrit, die ons al meerdere keren hadden gevraagd eens langs te komen als we in de buurt zouden zijn. Na een fantastische ontvangst kwam er nog een verrassing uit de bus, want ook Wim en Marijke van Werkhoven hadden hetzelfde idee gehad en kwamen ook langs. Dat werd een avond om nooit meer te vergeten.

De volgende ochtend hebben we gezamenlijk gegeten, erg gezellig. Ja, toen moesten we ons reisvaardig maken voor de reis naar camping De Kleine Batse. TomTom werd ingesteld en toen bleek dat we er maar acht kilometer vandaan zaten! Rond 11.00 uur draaien we met twee campers de camping op, waar we hartelijk welkom werden geheten door Hans Geldman, die ons gelijk verwendde met een tas met het programma en wat leuke dingen erin. Nadat Hans ons op de aangewezen plek had gedirigeerd, bleek al snel dat de camperklets al meteen kon beginnen met onze buren Jos en Hilda, goede vrienden uit Hoorn. Daarna gingen we campers langs en zagen vele bekenden die ook al in 2012 bij het jeu de boules waren geweest. Supergezellig, dit belooft wat, ook omdat het weer redelijk snel opknapte en de zon zich goed liet zien, dus gingen de stoelen naar buiten en in de kring. Nog steeds kwamen er campers binnen, die nadat ze gesetteld waren, bij de kring aanschoven om bij te praten. Later in de middag kwamen we Ida tegen, die slecht nieuws kreeg te verwerken en ons vroeg hier begrip voor te hebben. De hele groep wenste haar sterkte. Met andere camperaars, die hier voor het eerst waren hebben we het café bekeken en uiteraard ook de prachtige zaal erachter. Hier kwamen we Heintje en Gerard Companjen tegen, die ons na het voorstellen ook hartelijk welkom heetten en een plezierig verblijf toewensten. En natuurlijk vergeten wij de vrijwilligers niet, die voor ons achter de bar stonden en ook nog eens stonden te frituren zodat wij met z’n allen konden kiezen: zelf je eten maken of je laten verwennen. Om 20.00 uur was er binnen een camperklets met koffie en koek en werden we officieel welkom geheten door Ida en haar team. Na een uitleg over het programma de volgende dag en enkele huishoudelijke mededelingen werden we getrakteerd op muziek. Populaire liedjes, gespeeld op de harmonica door de broer van Gerard, Jan Companjen. Geweldig zoals die man kan spelen en tegelijkertijd ook een goede entertainer bleek te zijn, hij kreeg het publiek goed mee. En ook de zingende fietsenmaker, een goede vriend van Gerard en Heintje, bracht een aantal liedjes van Jan Smit ten gehore met een prachtige en krachtige stem. De tijd vloog voorbij, en net als alle anderen die langzaam maar zeker naar hun camper vertrokken voor een goede nachtrust, zodat ze de volgende morgen fit op het strijdtoneel zouden staan, zijn wij ook onder de bekende lappen gekropen.

Zaterdag om 09.30 uur is er koffie met heerlijke cake en tegen tienen gaat het richting jeu de boulesbanen. Hans leest de baanindelingen voor, waarna elk team vertrekt met ballen en een schrijfblok naar de hen toegewezen baan. De stemming is opperbest en wordt nog beter als het Smartje verschijnt met daarin Ida en Heintje die borrelglaasjes en flessen drank bij zich hebben. Op de vraag wat het goedsmakende spul is, is het antwoord Hagel en Donder. Bliksemkater dit smaakt eigenlijk naar meer. Ondertussen is het bijna 12.00 uur en heeft ieder 2 ronden gespeeld, er wordt gepauzeerd tot 13.00 uur. Terug bij de banen zien we pas hoe mooi het om de banen is, er lopen pauwen, geiten en ezels rond. Hans leest weer de baanindelingen voor. Iedereen doet erg zijn best, bij sommigen is de spanning voelbaar. Ikzelf doe ook mijn best met het team maar blijf toch rondkijken net als een paar andere deelnemers waar die Smart toch blijft met die Hagel en Donder. Helaas dat feest ging niet door. De tijd vliegt om, als er weer twee ronden gespeeld zijn hebben sommigen een grijns van oor tot oor, ze denken er goed voor te staan, maar de bekendmaking van de winnaars is pas later op de avond. Bij de camper gaan de stoelen naar buiten en wordt er druk gespeculeerd over de uitslagen van de wedstrijd. Tegen 19.00 uur wordt iedereen in de grote zaal verwacht. Ida vertelt nog even hoe het met haar moeder gaat, we leven allemaal met haar mee.

Vervolgens mogen de mensen aan de eerste tafel naar de barbecue. Er zijn heerlijke salades en allerlei soorten vlees. Hans beheert de gigantische bakplaat, Ida neemt het later over. In de pauze zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt en na de barbecue zal er weer gezellige muziek zijn.

Heerlijke salades, vlees in allerlei soorten en maten in overvloed en een gigantische bakplaat die ook eerst door Hans beheerd wordt en later door Ida. Nadat iedereen was uitgegeten kwam Ida met de verrassing: IJs, slagroom, vruchtjes en diverse bavaroissoorten. Daar was nog veel animo voor en ieder liet zich dit dan ook goed smaken. De uitslag van het jeu de boules wordt bekend gemaakt. Er zijn vijf grote prijzenbekers door Gerard en Heintje ter beschikking gesteld en voor iedereen is er een medaille. Ik kan mijn geluk niet op: een medaille en een prachtige zonnige dag, dat is mijn hoofdprijs!

Dan wordt het podium weer bezet door de man met de harmonica, Jan Companjen, de broer van Gerard en op de achtergrond zit Hans, de technicus aan de knoppen. De eerste noten klinken en de stemming zit er gelijk goed in, dit gaat net als vrijdagavond een feest worden. En het is een feest geworden, ook mede door Gerard en de man (Bert Geurtz) met de te kleine harmonica, dat was lachen, maar spelen konden ze. Er werd gedanst op de vloer, verzoeknummers werden gespeeld en het was heerlijk relaxed. Maar op een gegeven moment, omstreeks 24.00 uur zijn wij toch maar ons bed gaan opzoeken.

Zondagmorgen om 10.30 uur is de afsluiting met koffie en cake. Ida neemt het woord en bedankt ons mede namens Heintje en Gerard en alle vrijwilligers voor het prachtige weekend, maar wij moeten juist hen bedanken voor het prachtige weekend, het was in één woord fantastisch, een zeer geslaagd weekend en ook nog leerzaam, bedankt allemaal.

Harry en Alie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie