Golfweekend niet doorgegaan, maar wel heel leuke middag gehad In de CAMPERkriebels lazen wij de oproep voor een weekend met golf clinic. Dat leek ons wel wat. Na inschrijving kregen we bericht dat er helaas te weinig inschrijvers waren om het weekend door te laten gaan. Sjaak Staadegaard bood meteen aan om op de golfbaan van Spaarnewoude, een alternatief te organiseren. Afgelopen zondag 24 augustus was het zover. We boften met prachtig weer. Wij ontmoetten Sjaak en Sonja op de parkeerplaats; allereerst werd er een kopje koffie gedronken en kennisgemaakt. Toen drie emmertjes oefenballen uit de muur gehaald en de eerste beginselen van het slaan van de bal geoefend. Niet simpel, dat soepel swingen en de bal goed raken. Maar steeds vaker vlogen de ballen met een aardige boog weg.

De volgende oefening was om met een ‘ijzer 7’ een zogenaamde chip te doen: balletje mooi boogje laten maken vanuit het gras om ‘m dan op de green zo dicht mogelijk naar de hole te laten rollen. Ook hierbij is het weer de kunst om de bal goed te raken. Als derde oefening hebben we het zogenaamde putten geoefend. Met een speciale stok, fantasierijk putter genoemd, het balletje in het gaatje slaan. Lijkt behoorlijk op midgetgolf, maar in het gras rollen de ballen toch wel iets anders.

Na deze oefeningen was het tijd om wat te gaan eten. Natuurlijk ook gezellig verder kletsen over golfen en camperen. Hierna werd het tijd om op een echte baan het geleerde uit te proberen. Negen holes op het F-parcours. Dat zijn niet zulke lange banen, dus met onze prille techniek lukte het vaak om in twee of drie slagen op of vlakbij de green te komen. En dan weer 2 à 3 slagen om ‘m in de hole te krijgen. En dat alles met heerlijk weer op een mooi aangelegde baan.

Na afloop werd er nog even op het terras nagekaart. Zo hadden we een heerlijke middag. Mocht er volgend jaar weer een golfweekend gepland worden, dan kan ik jullie van harte aanraden om mee te gaan. Het is echt een leuke sport.

Ingrid en René Wilms

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie