Bunnik – Lang keken we uit naar dit weekend. We hoorden dat de stad Utrecht al 3 jaar Le Grand Départ aan het voorbereiden was, eindelijk was het zover. Er hadden zich 31 leden ingeschreven en 4 niet-leden.

Donderdag 2 juli meldden zich de eerste campers op de locatie Tolhuislaan in Bunnik. Het was om die tijd al behoorlijk warm, zo warm dat de burgemeester, die even hallo kwam zeggen, al flink stond te zweten. Rond vijf uur was een groot deel aangekomen, op negen na, die op vrijdag zouden komen.
De ANWB was ook even van de partij, dit om een diesellekkage van een van onze maten te repareren. Daarnaast moest Jan Holweg even naar de Fiatdealer om zijn airco te laten checken en bijvullen, maar goed ook, want hij ging na deze dagen gelijk door naar het zuiden, het is ook goed gekomen dus, hij bleek trouwens niet de enige die zich met dit euvel bij de garage meldde. De camperklets was nog maar net goed op gang gekomen, toen de eerste lichtflitsen van een stevig onweer te zien waren. Alle hens aan dek dus, luifels indraaien, stoelen naar binnen etc. want een enorme hoosbui werd ons deel. Prettige bijkomstigheid was wel dat de 33-34 graden hierdoor met factor 10 daalde, dus we konden wat beter slapen. Ook was er nog een incidentje te melden met de camper van Betty en Jan die de luiken hadden laten openstaan en nog niet terug waren. Verrassend te zien hoe de mede-camperaars zich dat aantrokken, de luiken moesten dicht want alles zou kletsnat worden. Goede raad was duur. Het bleek dat een zijraam niet geheel op slot zat en met enig geluk ging dat open. Toen er ook nog een flexibele insluiper was die binnen wist te komen en die de luiken snel kon sluiten, was iedereen blij onder de paraplu. Hulde! De schade viel gelukkig mee. Ook hebben we nog een bandenwissel te melden van een fiets-achterwiel, waarbij Malle Pietje Fred even de helpende hand toestak, heerlijk zoveel gereedschap jij bij je hebt Fred!

Vrijdag 3 juli, de dag vóór de Tijdrit. De bakker was al om 8.30 uur geweest met de tevoren bestelde verse broodjes en dus was het heerlijk buiten ontbijten op deze stralende, warme dag. De meesten gingen de omgeving verkennen van het mooie Bunnik, de stad Utrecht of de bossen richting Driebergen en het mooie Slot Zeist en omgeving. Iedereen was wel zo’n beetje binnen toen om vijf uur de camperklets begon in de schaduw van onze bomen en tentjes. Daar was het nog redelijk toeven, om zes uur zou de wethouder van Bunnik, Rob Zakee langskomen om de cheque van 350 euro, zijnde 10 euro per equipe, te overhandigen aan de voorzitter van Stichting De Schans te Bunnik. Dit tevoren gekozen goede doel kan erg goed elk beetje geld gebruiken, aldus de penningmeester. Aldus geschiedde ten overstaan van 70 camperaars en een stuk of 10 mensen in de De Schans-outfit. Een en ander had enkele persmensen en fotografen tot gevolg, dus hebben we mooie foto’s nu en er komen of zijn inmiddels diverse artikelen met foto’s in bladen hierover verschenen. Hopelijk wordt de naam van de CCN hierin genoemd want we willen ons graag aan de camperaars in Nederland tonen als gewoon de gezelligste camperclub toch?

Zaterdag 4 juli, vandaag de TIJDRIT! Wederom was het een hete dag, we stonden grotendeels op asfalt, dan weet je dat je de schoenen moet aanhouden, zo warm is het. De tuindouche, vakkundig door Piet neergezet en voortdurend onder waterdruk, hielp ook wat mee om het draaglijk te houden. Ook hadden we, dankzij de medewerking van de hockeyclub, naast ons toiletten en douches met vier stralen tegelijk dus het nodige water was in de buurt.
Velen vertrokken al vroeg tot heel vroeg deze dag naar Utrecht om de Tijdrit ergens aan het parcours te volgen. Via tv en andere media was dat natuurlijk ook in de camper mogelijk, maar zonder airco, want er was alleen stroom voor noodgevallen, dus was dat eigenlijk niet te doen.
Gelukkig hadden de achterblijvers het heel gezellig. Aan de zijkant van onze locatie en onder een zacht windje gingen de verhalen over en weer. Antje wist mij te vertellen wat de hondsdagen waren, namelijk dat als het op 19 juli regent het dan daarna zes weken blijft regenen. We waren geschokt, dan toch maar naar Spanje, Italië of Kroatië koers zetten?
Wat minder was het, dat er helaas ook een echtpaar was dat de warmte echt niet aankon en richting hun koele huis vertrokken. Jammer, maar heel begrijpelijk. Zij zijn geen lid, daarom zullen we hen de CAMPERkriebels proberen toe te sturen. Rond een uur of negen ‘s avonds was het tijd voor de algemene hele of halve beneveling, waar velen zich goed aan hielden. Met een muziekje erbij was het weinige ijs dat er misschien nog was heel snel gebroken, het werd knalgezellig zo en pas rond half twee ging bij de laatsten het licht uit, hè Willem?

Zondag 5 juli vertrek van de Tour uit Utrecht. Zowel van ons gezelschap als vanuit heel Nederland en omstreken kwamen deze dag duizenden naar de stad Utrecht. Heerlijk om dus vandaag op de fiets te stappen en via het parcourskaartje je eigen of gezamenlijke weg te kiezen. Veel water meenemen natuurlijk, hoewel het wat minder warm werd deze dag. De tourkaravaan vertrok al twee uur voor het peloton, dus moest je om 12.00 uur uiterlijk wel een plekje hebben veroverd en je stoeltje niet vergeten. En dan maar wachten en verhalen vertellen, en aanhoren van wildvreemden, best leuk en de tijd gaat snel. Rond 13.30 uur was daar dan het Peleton, massaal in rustig tempo voorbijkomend in een seconde of twintig, moet je daar nou zo lang op wachten? vroeg ik me af. Ja dus, maar dit zie je dan ook niet meer terug in Utrecht, daarvoor moet je echt weer naar Frankrijk.

Piet Klokgieters, een van de deelnemers, was al heel vroeg uit de veren deze dagen, hij schrijft: Hallo beste fietsfanaten! Op donderdag 2 juli kregen wij de gelegenheid om Le Grand Départ te zien vertrekken vanuit Utrecht. Donderdagavond was de ploegenpresentatie op het Lepelenburg. De renners kwamen met de boot over de gracht, wat leuk was om te zien. Vrijdags was de eerste etappe, heel vroeg naar de stad gegaan. Het was een lange dag maar door de contacten met andere fietsliefhebbers vloog de dag voorbij. Het was een gezellig evenement, de CCN had een prachtige camperplek, het was heel gezellig. alle lof voor Wim en Marijke voor de perfecte organisatie, bedankt daarvoor.

Dank je wel Piet, we vonden het leuk om te doen, mede dankzij jullie allemaal was het heel geslaagd. Ten slotte: er waren vier niet-leden aanwezig, zij hebben het goed naar hun zin gehad, behalve dan het echtpaar dat wegens de warmte weer vertrok. We hopen dat ze allemaal lid van onze gezellige CCN worden, twee hebben dat in elk geval al toegezegd! Nadat deelnemer Gerrit Otter, die als bijna laatste wegreed met de stelpoten nog uit, wat een slordig gezicht is en hij ze daarom toch maar snel indraaide, gingen we met een goed gevoel naar huis. Tot ziens allemaal,

Wim en Marijke van Werkhoven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie