Op 5,6 en 7 juni is het weekend voor nieuwe leden gehouden op camperplaats ‘t Mun in Appeltern. Vanaf twee uur is de aankomst gepland, wij arriveren vanuit het hoge noorden rond drie uur, moe van het rijden, zittend achter dat grote camperraam, op de tot nu toe warmste dag van het jaar. De airco op de motor is vol aangezet, maar het is niet voldoende. Er wordt ons een plaatsje toegewezen, waar ik direct met de neus indraai. ‘Nee dit is niet de bedoeling’, word ons gezegd, ‘wij gaan allemaal met de voorzijde naar de weg parkeren, dat is voor ieders veiligheid. Als er zich een calamiteit voordoet kan iedereen direct wegrijden’. Daar is dus over nagedacht. Er wordt kennisgemaakt met de buren en met wie we zoal tegen komen in onze loop naar het sanitair. Leuk gezicht, zo ieder in een rij met tegenover het pad hetzelfde beeld, allemaal gedraaid richting uitgang. Het ziet er heel netjes uit.
Er is slecht weer voorspeld voor dit gebied, dat kan ook bijna niet anders, het is snikheet. Het bestuur kun je het niet aanrekenen, maar veel lust om in de kantine van het restaurant te gaan zitten, omdat er om zeven uur een bijeenkomst is, heb ik niet. Maar wij zijn toch van de partij, mensen wat is heet daarbinnen! De voorzitter, onvervangbaar en onvermoeibaar, geeft uitleg over de CCN: waar het bestuur uit bestaat, wat er van de leden wordt verwacht, dat de kosten laag gehouden moeten worden, want dat staat hoog in het vaandel. Op een gegeven moment wordt de beamer gestart en zal er een diapresentatie worden gegeven. Buiten wordt er geflitst, bliksemflitsen welteverstaan, gepaard gaand met zwaar onweer. Verschillende leden vluchten naar hun camper, de opstekende storm kan de luifel wel wegblazen. De bijeenkomst wordt even geschorst. Wat heerlijk dat er direct afkoeling voelbaar is, buiten dan, binnen is dat niet het geval. De deuren blijven dicht, op verzoek wordt de ruimte verfrist en afgekoeld, kun je het ook beter volgen. Er kunnen vragen gesteld worden, toch leerzaam zo’n avond. Uitleg over de site is voor zaterdag gepland, maar dat wordt maar in een moeite doorgezet deze avond. Na afloop keert men terug naar de CCN-tent of de eigen camper.Zaterdag 6 juni
Om 10 uur is er camperklets in de CCN-tent. Wat is camperklets? Nou, geen geklets over hoe duur je camper is, maar over de belevenissen, die men tot nu toe als beginnend camperaar heeft gehad en de problemen die je bent tegengekomen. Na deze bijeenkomst is er ruimte om aan verschillende activiteiten deel te nemen: naar de tuinen van Appeltern, meedoen met een door de CCN uitgezette knooppuntenfietstocht, vissen op forel en zalmforel in vijver 5, die is gevuld met 80 stuks vis voor de CCN of gewoon vrijaf, lekker doen waar je zelf zin in hebt.
Wij zijn op de fiets gestapt naar de tuinen, hebben een voucher met korting gekregen van de club, we hebben de tuinen doorgelopen en bekeken. Wat een pracht en praal, maar helaas is ons privé-grondgebied niet toereikend voor zoiets, nog afgezien van de portemonnee… Daarna hebben we de knooppuntenroute opgepakt en een stuk gefietst. ‘k Heb nooit geweten dat er aan de Maas meer kapitaal staat en in het water ligt, dan waar je maar bedenken kan. Langs de Maas fietsen is prachtig, die meandert door het landschap en je fietst mooi in de luwte langs de voet van de dijk. Als we terug zijn, haal ik de vishengel uit de camper en ga met een noodgang naar vijver 5. Op de vraag of er al iets gevangen is, krijg ik als antwoord: ‘Die meneer daar, die heeft er een. Nou, dat belooft wat. Tachtig stuks? En jawel hoor, onder de hengel door zwemmen ze, van wel 80 centimeter lang,( in visserslatijn uitgedrukt.) Maar bijten? Nee. Vangen? Nee. Aan de overkant wordt er les gegeven in hoe het vissen moet, nu dan valt er wat te leren. Binnen een half uur worden er twee stuks gevangen. Ik ben maar weggegaan, mijn vrouw die bij me zat, had het ook al voor gezien gehouden. Maar leuk is het.

s’ Avonds, 19.30 uur. Camperquiz
Ik weet het niet hoor, ik snap, als lid dat voor het eerst aanwezig is, de vragen al niet. Ik heb mijn huiswerk niet goed gedaan, of ik ben nog niet goed ’ingeleerd’. De vragen zijn volgens mij een beetje te zwaar. Vragen over linksonder in de site en rechtsboven op de site? Ik geef het toe, een tekort van mijzelf. Ik kijk alleen maar op de site of er ook iets staat waar wij ons voor op kunnen geven, gezellig met de club uit. Heb nooit met een fotografisch geheugen, de site opgenomen op mijn zachte schijf. Maar wat hebben we er van genoten, het was gezellig. Er waren gelukkig wel leden bij, die de prijzen in de wacht hebben gesleept. Je zult er als bestuur maar mee blijven zitten, dan heb je een probleem, al kunnen deze prijzen volgens mij niet bederven. Nadien werd de camper opgezocht en gingen we naar bed. Het is nu lekker koel, beter dan de vorige avond.

Zondag 6 juni
Er wordt er eerst koffie gedronken met elkaar. De materialenbus wordt geshowd, wat is dit een ideaal bezit voor de club. Je denkt als lid dat alles vanzelfsprekend is, maar dan word je toch even op de vingers getikt. En er op gewezen dat er ook een aandeel van jezelf in zit, dus wees er zuinig op!
En dan volgt het afscheid. De bijeenkomst wordt afgesloten. Velen gaan direct op pad, die hebben nog een hele rit voor de boeg, wij gaan fietsen in de omgeving van Nunspeet.
Het weekend kan niet meer stuk. Toch wil ik een kanttekening plaatsen. Camperplaats ‘t Mun is groot, het sanitair is slecht en niet toereikend. Zeker het herentoilet, dat soms tot de helft gevuld achtergelaten moest worden, omdat de stortbak het niet deed. Echt vies dus, maar wat moet je? Niet iedere camper of bus heeft een eigen voorziening. Maar goed, een kanttekening hoort er bij. Wij zijn geen camperplaatsovernachters, ik douche me ‘s morgens graag, dat vind ik de luxe van een camping. Vaak kiezen we een boerencamping, jawel, ook Groningers zijn zuinig.

Als ik mag en kan spreken namens alle aanwezige leden, dan willen wij met elkaar, de organisatie een dikke pluim geven. Jullie hebben het verdiend. Het was een geweldig weekend.

Chris en Reina Boerema uit Hoogezand.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie