Het belooft een prachtig weekend te worden, in ieder geval voor wat betreft het weer. Dus rijden we op vrijdag met een zonnig humeur richting Dalfsen, naar het technoweekend van de CCN, georganiseerd door Ron en Geja van den Doel. Er kunnen zo’n 20 campers staan op het terrein, dat er goed verzorgd uitziet. We starten het weekend om 20.00 uur met de camperklets en de opening van het weekend. En je raadt het al, als je bekenden tegen komt: hé wat leuk om jullie weer te zien, hoe gaat het ermee en waar zijn jullie zoal geweest? Dit is dus de bedoeling van camperklets, zeker na de winterperiode is iedereen blij elkaar weer te zien en hebben we elkaar veel te vertellen, onder het genot van een kopje koffie met cake, aangeboden door John en Elly Laarman die het hele weekend een prima gastheer en -vrouw bleken te zijn. En natuurlijk Andries niet te vergeten die er ook werkt en lekker meehielp door ons allerlei informatie te verschaffen.De volgende morgen gaat de eerste groep campers op weg naar de garage van de firma Wienen met wie de firma Laarman een samenwerkingsovereenkomst heeft. Wienen repareert alles wat maar wielen heeft van personenauto’s tot campers en heeft daarvoor een weegbrug en rollerbanken ter beschikking. Het bedrijf bestaat al heel wat jaren, is overgegaan van vader op zoon. Laatstgenoemde heeft het bedrijf flink kunnen uitbreiden na de overname. We worden zeer gastvrij ontvangen. De fa. Laarman doet alles op het gebied van gas, satelliet, zonnepanelen en noem maar op. Eigenlijk alles wat je nog op of aan de camper kunt inbouwen. Wat de een niet doet, doet de ander wel weer, dat is het voordeel van zo’n samenwerkingsverband.

Degenen die achterbleven zijn op het terrein van Laarman kunnen alles even bekijken en inlichtingen krijgen over (hulp)veren, zonnepanelen, Bearlockbeveiliging, stoelhoezen en Peggyleg schroefharingen. Ook is er een elektrische vouwfiets aanwezig, waar je even mee mag rijden om te voelen hoe dat nu fietst, want ja, het is een heel ander formaat fiets.

Na gewogen te zijn bij de firma Wienen blijkt bijna iedereen wel enig overgewicht te hebben, ligt het aan de bestuurder….. of de camper? Toch thuis maar eens kijken wat er nog uit kan. De dames kunnen die morgen bij de vrouw van de heer Wienen terecht voor een heerlijke knutselmorgen, Ja echt waar hoor, van fietsbinnenbanden kun je fruitschalen, lampenkappen, bloemenvazen en/of waxinelichtjes maken. Natuurlijk zijn ze nog niet klaar als de tijd om is, maar gelukkig krijgen de dames materiaal mee om het af te maken. Ligt het nu aan het geklets van de dames of is het meer werk dan mogelijk is in die uurtjes? Het antwoord zal wel ergens in het midden liggen….

Om 12.30 uur genieten we met z’n allen van een overheerlijke lunch met soep en broodjes. We kunnen er weer tegen. Ondertussen is er uitgebreid uitleg gegeven over de vouwfiets van Beixo een fiets zonder kettingen, toch wel heel apart! De dames hebben afgesproken de werkjes af te maken. En de tweede ploeg gaat richting Wienen om zich te laten wegen en de remmen te laten controleren. Ook die blijkt overgewicht te hebben. Na terugkomst bij de andere helft van de groep is er geen knutselende dame te zien! Waar zijn ze toch? Aan het fietsen natuurlijk, het is zulk mooi weer geworden, te mooi om binnen te zitten. De anderen zitten lekker uit de wind en in het zonnetje te genieten van de eerste zonnestralen.

Nadat iedereen zich te goed heeft gedaan aan een maaltijd in de camper staat om 20.00 uur de koffie al weer klaar. Het belooft weer een gezellige avond te worden. Paul en Rita Hermans zijn vanuit Veenendaal gekomen om Ron bij te staan met een behoorlijke quiz. Ze weten zelf natuurlijk de antwoorden niet, dus vragen ze het maar aan ons. En er zitten een paar pittige vragen tussen. In groepjes van vier personen, samengesteld door een lootje te trekken begint iedereen zo goed mogelijk de vragen te beantwoorden. De vragen variëren van verkeer in het buitenland, camperreizen/aanpassingen, APK-eisen en/of CCN-bestuur en commissies tot varia. Wie geluk heeft, heeft iemand in het team van het bestuur en/of een automonteur. Is dit wel helemaal eerlijk? Er wordt veel gelachen en Ron moet één vraag wel wat vaker stellen omdat het woord Psier er bij hem wel heel apart uitkomt. Deze vraag gaat over bandenspanning. Van de vier winnende teams komt 1 persoon naar voren om nog een paar vragen te beantwoorden en wie daar de winnaar van is heeft gewonnen. Onder grote hilariteit door de rare antwoorden en drukknoppen wint Dick Thijssen de quiz. Al met al een zeer geslaagde avond. Er kwam tussendoor wel eens discussie over het antwoord op de vraag, maar Ron kon toch redelijk de discussies tijdig afkappen anders waren we om 12.00 uur nog niet klaar geweest. Al met al een supergezellige avond met veel gelach en gepraat. Daarna hebben we nog een uurtje heerlijk zitten nakletsen om dan richting camper te gaan voor een lekkere nachtrust.

Op zondagmorgen worden we gewekt door een stralend zonnetje en is het heerlijk weer om buiten op de banken te genieten van een kop koffie tijdens de afsluiting van het weekend. Met een voldaan en lekker uitgerust gevoel gaat iedereen huiswaarts. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Met grote dank aan  firma’s Laarman en Wienen en natuurlijk Ron en Geja van den Doel.

Ida Geldman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie