Lekker een weekendje bijna een ‘thuiswedstrijd’ spelen, hoe mooi kan het zijn!? De locatie is slechts twintig minuten rijden van onze woonplaats, dus we zijn precies mooi op tijd op de plek des onheils aangekomen. Als laatst aangekomenen stonden we mooi dicht bij het café! Een enorme hoosbui… Plek des onheils? Hoezo? Nou, het blijkt dat een paar uur voor onze komst er een enorme hoosbui geweest is op deze plek: het water kolkte enkele decimeters hoog rondom de campers. Gelukkig is het grootste deel van de camperplaats verhard, dat maakte het lopen na de bui toch iets gemakkelijker (wij hebben overigens noch overdag, noch op onze trip naar Vriezenveen ook maar enige regen gehad).

…en stroomuitval
Maar dat water en ook het feit dat deze hoosbui na enkele uren voor stroomuitval zorgde, mocht de pret niet drukken. De stroomuitval werd steeds innovatief opgelost en de oorzaak daarvan lag geheel en al buiten de schuld van onze gastheer. Er bleek enkele dagen daarvoor een nieuwe kabel gelegd te zijn d.m.v. een soort ‘schieten ondergronds’ (u weet wel: die glasvezelkabels die wij allemaal moeten hebben in ons huis, omdat de wereld zonder dat niet meer bestaan kan).
En dat was dus de boosdoener, want men blijkt de originele kabels geraakt te hebben en door die hoosbui ontstond daardoor steeds kortsluiting. Onze gastheer en dame, Gerard en Heintje Companjen van de Vjenne Stube hebben alle overlast als vanouds goed opgevangen.

Toch mooi en lekker speelweer
Hans en Ida Geldman hadden wederom het onderdeel ‘Spel’ voor hun rekening genomen, er moest tenslotte wel gegooid worden, daar kwamen we toch o.a. voor. Tevens voorzagen ze ons van een extra stukje lichaamsbeweging, want de speelvelden hadden ze dit keer zo’n kilometer verderop weten aan te leggen. Mooie ruime velden, voorzien van een extra moeilijkheidsgraad, maar dat maakte de lol in het spel er niet minder op. Of we nu gespeeld hebben voor de prijzen? Geen idee, we kregen toch allemaal een mooie medaille ’s avonds. En wat ook mooi was: we hebben de hele zaterdag alleen maar mooi en lekker speelweer gehad!

Een uitstekende barbecue en live muziek
Omdat we zo verschrikkelijk sportief bezig waren geweest overdag, moesten de verbruikte calorieën wel weer aangevuld worden en dat hadden Hans en Ida ook weer prima geregeld met een uitstekende barbecue met alles erop en eraan! Sausjes, salades, aardappels en stokbrood begeleidden het vele vlees dat er was. En dat alles werd afgerond met een toetjesbuffet!
Tijdens de maaltijd en daarna was er live muziek door middel van de harmonica door Gerard en Jan Companjen. Meezingen en genieten was het devies! En verder je blijven verbazen in deze aparte locatie: de Vjenne Stube. Gerard en Heintje weten er elk jaar weer iets nieuws bij/in/op te maken en dat blijft een genot om te bekijken.
Kortom: ook dit derde jeu de boulesweekend was weer van grote klasse. Niet voor niets is het elk jaar in een ommezien volgeboekt. Het was mooi weer, een mooie locatie en een prima organisatie!

Dank je wel Hans en Ida en Gerard en Heintje en alle anderen die dit weekend weer tot een succes hebben gemaakt. Volgend jaar a.u.b. weer!?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie