Van 21 t/m 23 februari werd het jaarlijkse Commissieledenweekend gehouden in Almen. Camperplaats ‘De Nieuwe Aanleg’ was de plaats van handeling. Het weekend dient op de eerste plaats als een beloning van de CCN-leden voor de mensen die het vele werk op hun schouders nemen. De inzet van de commissieleden maakt dat de CCN een attractieve en levendige vereniging is van, voor en door camper-enthousiastelingen.Namens de leden en het bestuur werden de commissieleden welkom geheten door Willem van Teeseling. Hij memoreerde het belang van het werk dat wordt verzet. Leden zijn lid omdat ze zich herkennen in de CCN. De commissieleden dragen de CCN door het werk dat zij voor de leden doen. Zij bezorgen de leden leuke weekenden en reizen, een leuk blad, een goede website, ze zoeken voor de leden de beste camperplaatsen et cetera. Omdat de CCN van de leden is en omdat de commissieleden voor die CCN- leden werken is het duidelijk dat we niet zonder gemotiveerde vrijwilligers kunnen. Het streven van het bestuur is om nog meer leden mee te laten denken om initiatieven van de grond te krijgen. De CCN is niet voor niets een vereniging van voor en door camperaars.

De vrijdagavond werd na het welkom ingevuld door Paul Hermans en Jan Blankenvoort. Een echte, professioneel opgezette quiz, hield de gemoederen de hele avond bezig. De groep werd door Paul opgesplitst. Er werden negen teams samengesteld. Na de laatste vraag werd duidelijk welk team had gewonnen en de prachtige CCN-paraplu mee naar huis mocht nemen.

Op zaterdag hebben de commissieleden een drukke agenda. Per commissie wordt een vergadering gehouden waarin de werkzaamheden worden geëvalueerd, de plannen voor 2014 aan de orde komen en wordt gesproken over mogelijke verbeterpunten. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke bespreking waarin de commissies elkaar informeren over de resultaten van hun overleg. Naast uitwisseling van de resultaten worden ook ideeën en voorstellen tussen alle aanwezigen uitgewisseld. Deze afrondende bespreking is voor het eerst georganiseerd en blijkt een hele nuttige toevoeging voor zowel de commissieleden als het bestuur. Tijdens dit onderdeel heeft het bestuur veel aantekeningen gemaakt zodat de input in het bestuur verder kan worden besproken en wordt later gecommuniceerd naar de diverse commissies.

De Commissie Recreatie heeft vanouds de taak om evenementen te organiseren en te coördineren. Het laatste wil zeggen dat alle leden een evenement kunnen organiseren en dat de commissie hen daarbij met raad en daad bijstaat. De lijst met evenementen is nu al heel groot. Er staan dit jaar ook veel reizen tussen. De coördinator, Jan Blankenvoort, heeft zich hierin gespecialiseerd. Op dit moment kan de commissie het goed aan, maar het zou goed zijn als er een lid uit het zuiden van het land bijkomt die zich vooral met de ondersteuning van leden die iets willen organiseren bezighoudt.

Ook de Commissie Redactie heeft een vruchtbare bespreking achter de rug. De redactie heeft een plan besproken om de reizende camperaars meer te bieden. Dit plan wordt uitgewerkt. Als het duidelijk is wat de mogelijkheden zijn zullen de leden in het blad kunnen zien wat de belangrijkste verandering in het blad gaat worden. De Redactie wil het nog even onder de pet houden. Henk Flint heeft zijn werkzaamheden als coördinator Techniek beëindigd. Wij danken hem voor het vele werk dat hij heeft verzet met onder andere de inrichting van de CCN-bus. Hier is dus een vacature ontstaan. Er is dus nu een vacature.

Onze Technische Commissie heeft het werk geëvalueerd. Naast een vacature voor coördinator is er ook plaats voor technische geschoolde mensen die er voor kunnen zorgen dat er in elke Camperkriebel een artikel over een technisch onderwerp komt. Deze commissie komt met een functieprofiel waarop leden kunnen reageren. Ook Dick Geldorp heeft zijn werkzaamheden als coördinator camperplaatsen neergelegd. De CCN betreurt dit en bedankt hem voor zijn inzet de afgelopen jaren. Een enthousiast lid heeft gemeld voor deze vacature meer informatie over te willen hebben. Een vervolg traject wordt hiervoor gestart. Ook in enkele provincies zijn of komen er vacatures. Voor de provincies Zuid-Holland, Zeeland en Utrecht is dit actueel. Wegens privé omstandigheden zal de camperplaatsbeheerder in de provincie Utrecht op korte termijn zijn werk neer moeten leggen.

De Commissie Camperplaatsen heeft eveneens het werk geëvalueerd en komt met voorstellen om het werk te vereenvoudigen (minder handelingen).

Vanuit de Websitecommissie komt groot nieuws. De nieuwe website is bijna klaar en er wordt naar gestreefd dat deze helemaal klaar zal zijn tijdens het Bollenevent. Voor de gebruikers zal de website gebruikersvriendelijker worden en voor de beheerder zullen minder handelingen nodig zijn. Voor onze sponsors, die een zogeheten pushpin hebben, zal er meer aandacht zijn omdat er meer pushpins tegelijk te zien zijn en omdat ze sneller door het beeld lopen. Er komt een aparte bedrijvenpagina waar meer informatie over de bedrijven zichtbaar wordt.

Tot slot presenteerde de Commissie PR zich. Commissie is op dit moment een te groot woord. PR bestaat uit slechts één persoon. Deze commissie is dus zeer kwetsbaar. Als die ene persoon uitvalt dan ligt een belangrijk stuk acquisitie stil. Het zou heel goed zijn als de PR-commissie uit drie personen gaat bestaan. Het takenpakket is de acquisitie van de advertenties voor de Camperkriebels, de acquisitie van de advertenties voor het Camperplaatsenboek en het organiseren van deelname aan beurzen en bedrijfsbeurzen bij dealers.

Na gedane arbeid is het goed om te ontspannen. Dit werd op zaterdagavond volop gedaan bij een overheerlijk buffet. We zien uit naar het volgende commissieleden- weekend.

Tijdens het Bollenevent zullen de commissieleden herkenbaar zijn aan hun badge. Leden die meer willen weten over de commissie of overwegen zich als commissielid aan te melden, kunnen dan op informele basis in gesprek gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie