Eind 2015 is het idee opgepakt om met enkele wielrenliefhebbers weer een weekend te organiseren om gezamenlijk enkele dagen te gaan fietsen. Na diverse aanmeldingen … en jammer genoeg ook enkele afmeldingen …. was het zover. In het weekend van 18 tot 20 maart (met jammer genoeg maar vier deelnemers) hebben we twee tochten gefietst door het mooie maar ook heuvelachtige Twentse landschap.

Vrijdagmorgen aangekomen op Camperplaats Wijngaard Baan. Na elkaar begroet te hebben en even een boterham naar binnen gewerkt te hebben, zijn we (Ron, Jan, Kees en Marcel) om 13.00 uur vertrokken voor een tocht van 50 km. Fietsend via Enter richting Rijssen zijn we door het mooie ‘Schwarzwald’ gefietst. Van daaruit richting de Friezenberg over de Apenbergerweg. Daar kwamen we door het schitterende natuurgebied de Borkeld, een stukje natuur waar de koeien vrij rondlopen. Van daaruit reden we richting Holten, waar Ron panne kreeg met zijn fiets. Maar 300 meter verder op, bij de plaatselijke fietswinkel, werd het probleem snel en vakkundig verholpen. Op weg naar de Sallandse heuvelrug moesten we eerst nog een stukje ‘klunen’, want de weg was opgebroken: met het nodige commentaar en toch de lol ervan inziend, zijn we begonnen aan de prachtige route over de Sallandse heuvelrug richting Nijverdal. Met enkele pittige klimmetjes van ongeveer 10%, de Motieweg en de Diepe hel kwamen we aan bij de nieuwe camperplek in Nijverdal. Kronkelend over een nieuw aangelegd fietspad langs de Regge kwamen we om goed 15.30 uur terug waar onze eega’s ons stonden op te wachten.

 Na gezamenlijk koffie en een biertje ‘s avonds in de kantine, zijn we richting onze slaapplekken gegaan want de volgende dag stond er een tocht van 100 km op het programma. Fris en fruitig aan de start zijn we de zaterdagmorgen om 10.30 uur vertrokken in noordelijke richting naar de Lemelerberg. Met 25 km wind op kop en menig geklaag over de straffe wind, hebben we de Lemelerberg beklommen … ieder op zijn eigen tempo! Vandaar uit door het prachtige gebied langs de Regge, richting Hellendoorn met nog een pittig klimmetje kwamen we aan bij onze welverdiende koffiestop. Na enkele bakkies ‘leut’ met appelgebak zijn we weer vertrokken: met nog enkele klimmetjes in Hellendoorn, Nijverdal en opnieuw, maar nu van af de tegengestelde richting, over de Sallandse heuvelrug zijn we richting Markelo gefietst. Via kleine mooie boerenlandweggetjes en nogmaals de Apenbergerweg kwamen we om 15.45 uur terug bij onze campers.

Moe, maar voldaan, en na samen gedineerd te hebben in de kantine van Wijngaard Baan ging iedereen ’s avonds zijn eigen weg; sommigen naar de camper …. anderen nog even een Mummeltje bij de buren 

Op zondagmiddag hebben we afscheid genomen van elkaar … maar meteen besloten dat dit een vervolg moet krijgen. Waarschijnlijk medio juli/augustus willen we dit weer gaan organiseren ergens in het land. Dus mochten er onder de lezers ook wielerliefhebbers zijn die hier wel oren naar hebben, kunnen ze informatie inwinnen bij Ron van den Doel (ronvddoel@hotmail.com ) of Marcel Spoolder (tukkie10@home.nl ).

Ons motto is ’gezellig samen fietsen, samen uit en samen thuis’