Ik dacht bij mezelf om maar weer eens even een update te schrijven. Vooral voor al die nieuwe leden, die dit jaar voor het eerst een camper hebben aangeschaft. Het is van belang dat je ergens met prangende vragen terecht kunt, om helder te krijgen waar je met je technische problemen duidelijkheid kunt krijgen om deze op te lossen. Al dan niet door jezelf in te leven in de materie of samen met ons over de mail inzichtelijk te kunnen maken wat er aan de hand is met je kostbare bezit. Problemen kunnen zich over de hele linie voordoen, met bijvoorbeeld gas of elektra, of met je tv die het vaak niet meer doet juist als je naar een belangrijke voetbalwedstrijd wilt kijken.

Ook specifieke vraagstukken over bijvoorbeeld op vakantie met de camper naar winterse oorden, of een land in Europa en wat je dan bij je moet hebben. Over het gewicht van je camper en waar je al dan niet een tolvignet moet hebben of een zogenaamde go-box voor campers zwaarder dan 3.500 kg! Er is namelijk nogal wat verschil in ons Europa, waar alles universeel zou (moeten) zijn. Nou reken er maar niet op!

Dus beste camperaars of je nou net begint of al langer bezig bent met camperen schroom niet en stuur vooral je vragen naar techniek@camperclubnederland.nl. Let op: we gaan niet je problemen oplossen door te gaan sleutelen aan je camper, maar we voorzien je van tips en tools om dit al dan niet samen met een gerenommeerd bedrijf te gaan oplossen.